Foglalkozzunk egy kicsit az egyikféle ellenállással a fogadó részéről.  Ez az előrelátott sajnálkozás, mégpedig, mi lenne ha teljesülne, és mi lenne ha nem teljesülne. Végeztek kísérletet ezzel kapcsolatban lottószelvényekkel is, azaz a birtoklásukkal. Aki a szelvényt birtokolja, az már nehezen válik meg tőle, még 2-3 szoros ajánlatnál is, mert előre megjelenik a sajnálat benne, hogy ha nyerne vele és odaadja, akkor azt nagyon megbánja. A másik, hogy amit már döntöttünk, azt nagyon nehezen változtatjuk meg, „ezt adtam fel és ezen már nem akarok változtatni”.

 

Ezt a fajta ellenállást egyszerűen lehet csökkenteni. Egyszerűen elég az időt megváltoztatni és már a döntést könnyebben változtatja meg. Egyszerűen csak elképzeltetjük vele a jövőt és, hogy nyert vele.(vagy ha azt akarjuk, hogy adja el nekünk, akkor azt, hogy veszteni fog vele és hozzá az érzést). És miért is olyan fontos ez nekünk? Mert:

Az emberek saját hiedelmeik és a jövőről szóló elképzeléseik hatása alatt állnak. Azaz a jövő elképzelésével, vissza tudok hatni a jelen döntéseimre, ami nagyon lényeges dolog. Főleg ha a jövőbe a pozitív kimenetelt képzelem el, mintha már megtörtént volna. És van még itt egy nagy törvényszerűség is az elmében. Mégpedig, az emberek maradnak a biztos nyeremény mellett és sose a jót választják, hanem aminek vonzóbb a bemutatása. Röviden az iroda kirak egy eseményre 1,20 szorzót és ez a szám olyan tudat alatti hatással van rád a „biztonság” érzete miatt és ez lesz a „vonzóbb” ajánlat a másik helyett. Azaz, elme szinten már befolyásoltak minket, és hozunk egy érzelmi döntést, majd tudatosan megmagyarázzuk, majd logikusnak próbáljuk feltüntetni ezt a döntést. És minél jobban magyarázzuk magunknak, annál jobban megbánjuk, ha nem volt helyes. Az erős érzelmek mindig legyőzik a józan észt.

kis gyakorlat:

Képzeljük el magunkat a jövőben családtagjaink, barátaink körében. Akik mind nagyra értékelik, amit tettünk, és figyelmesen érdeklődnek, hogy jutottunk ide. Meséljük el nekik. Kezdhetjük úgy is, hogy egy fehér képet képzelünk magunk elé, és ezt a képet hozzuk közel magunkhoz. Képzeld rá, hogy ez a 30 nap, sok embert, köztük téged is segít elérni a kívánt eredményt, hogy sikeres, elégedett legyél és eredményes. Kipróbáltad, hisz tudtad nincs semmi vesztenivalód, de mindent megnyerhetsz. És az ötlet használatával, más emberek tisztelni, szeretni fognak és még rengeteg jó dolog fog történni veled az életedben. Képzeld el a jövőd erre a képre, olyannak amilyennek megérdemled. Megvalósíthatod álmaidat, elérheted céljaidat, saját és mások javára. Hisz érzed és tudod, hogy ez a 30 nap beválik nálad is, és képzeld el, ahogy elégedetten, magabiztosan meséled a történeted a hozzád közel álló személyeknek, akik figyelmesen hallgatnak téged.


8-14-dik napon napi egyszer, szokás és program összekötése:

– Evés: Ahogyan minden egyes falatot megrágok, megérzésem egyre jobb és jobb lesz, és pontosan tudom értelmezni a jeleket.

– Ivás: Minden egyes nyeléssel elönt a gazdagság érzése és átjár a szerencse.

Elkezdem „betáplálni” magamba az új dolgokat, amiket szeretnék magamévá tenni, miután megtisztítottam magam. Egy ősi ösztönhöz kapcsoljuk az evés-iváshoz, és így alakítunk ki egy nagyon erős szokást, pár nap alatt. Az intuícióra is ráerősítünk, felkészítjük magunkat egy gazdagabb életre, amit testi, – szellemi felkészülés is, nem csak anyagi jellegű.

error: Content is protected !!