Megváltozott tudatállapottal az új életedbe 30 nap alatt

Itt egy kellemes, laza pihentető állapotot használunk, egyfajta megváltozott tudatállapottal. Majd a 8. naptól beindítjuk a játékot is a lehető legkisebb téten. Egy fontos szabály és lépés, amit tartson be mindenki végig, hogy egy nap 1-2 alkalommal végezzük el a megérzés gyakorlatot és csak a minimális téten játsszuk meg a tippet. A legkisebb tét egyfajta segítség és könnyedség, hisz a terhet lerakjuk magunkról. Így a stressz nem üti ki az elménket. A 30 nap elteltével megerősödünk kívül és belül is, és kialakul egyfajta szokás, egy új minta. Itt is kihasználjuk azt az elmében, hogy ami egyszerű = jó = igaz. Ha környezetünk nem megfelelő és a hangulatunk se olyan, akkor inkább hagyjuk a gyakorlatot, legalábbis addig, amíg gyakorlatban elérjük azt az állapotot, amikor már a környezetünket ki tudjuk kapcsolni.

Végigmegyünk egy 30 napos folyamaton ahol a figyelmet és megérzést fejlesztjük, a hitünket erősítjük és a bennünk lévő belső tudatalatti akadályokat (megkerüljük, megoldjuk-, vagy csak egy kicsit korrigáljuk), és erősítjük az önbizalmat, a szerencsét, a megérzést, stb. Miért írom a megkerülést is? Mert nem tudunk kérdezz-felelek feltárást végezni egy hanganyag segítségével, de van lehetőség tudat alatti programok megkerülésére is. Így az automatikus veszteség védő folyamat nem indul be az elmében.

Ne javítsd a problémákat, hanem változtasd meg!

A célunk a régi idegpályák mellett, új idegpályák kialakítása, aminek az eredménye új viselkedés és magatartás. Ahhoz hogy ez megtörténjen, a gondolkodásunk, mintáink megkérdőjelezésével indulhatunk el. Pár fontos kérdés:
Tudjátok egyáltalán mit akartok? Mit fogtok érezni, ha megkapjátok? Ismeritek magatokat? Tisztában vagytok vele mi az, ami van? Ha igen akkor lehet „változni”

A tudatalatti elme a mostban él, általában merev, a negatív dolgokra érzékenyebb, mintakövető, és itt tárolódik az információ, valamint mindig a veszteségtől véd minket, legyen ez bármilyen típusú veszteség. A tudatalatti gyorsan dönt, ám sztereotípiákban gondolkodik és múltbeli minták alapján kategorizál. A változás szót, ezért inkább kerüljük el mindig, mert negatívan hathat a szó az elménkre, használjuk inkább, hogy valami más lesz, valami más történik az életünkben. Minden jelenlegi helyzetre irányuló változást a tudatalatti veszélynek érzékel! És ha negatív, akkor inkább nem változunk meg, amit a tudatos elménk meg is magyaráz gyorsan, hogy megnyugodjunk. Pld. „ Ha én megváltoznék, akkor már nem is ez az ember lennék. Így ismernek, ezért vannak velem a barátaim, ez vagyok én.” Az elménk minden bejövő információt a meglévő információkon, tapasztalatokon, mintákon keresztül szűr meg. Ezért mondunk egy beszélgetés folyamán olyan dolgokat is, ami soha nem történt meg. Felvetődik egy kérdés. Hogy ismerjük meg magunkat? – a helyzetekre adott válaszreakcióinkból. Az elme elraktározott dolgok és mindent megmagyarázó funkciók sorából áll, ráadásul magunkat nem is látjuk kívülről. Az elménk okot talál minden tettünkre, mert ettől megnyugszunk, kiegyensúlyozottak leszünk.

Az embereknek fogalmuk sincs, hogy mit is akarnak igazából. Ráadásul érzéseinket nem tudjuk előre megjósolni.

A tudatalattinkban vannak magatartás mintáink, amiből következik a tudatos viselkedésünk. Hogy valami történjen, vissza tudunk hatni a viselkedés mintáink változásával, aminek hatására megváltozik a magatartás mintázatunk is. Azaz elsőnek tennünk kell valamit, hogy elindulhasson a folyamat. Ennek leghatásosabb módja a környezetváltoztatás. Pld. átrendezzük lakásunkat, megváltoztatjuk ruházatunkat, külsőnket. Jelezve, hogy most valami új jön az életünkbe, és amikor a tudatalattink ezt érzékeli, mivel nem megszokott, így sokkal jobban figyel, nyitottabb, ezáltal fogékonyabb is az újra. Minél inkább elmozdulsz a megszokottól, annál befolyásolhatóbb lesz a tudatod.

A veszteségtől való félelem nagyobb motiváció sok embernek, mint a nyereség lehetősége. Nincs semmilyen logika, racionalitás az emberek döntéseiben. Mindegy kiről vagy miről van szó.

A gyakorlás során figyeld meg magad, hogy mi a fantázia és mi a megérzés. Mert a fantázia könnyen összekeverhető a megérzéssel, de nincs köze hozzá. Az elmédbe bármilyen kérdést ha bedobsz, egyfajta “nyomás” alá helyezed, válaszadási kényszerbe rakod. És adni fog egy választ, kitalál egyet. Ez a fantázia, egy megalkotott gondolat.

 

error: Content is protected !!