1., Másik személlyel

3 kavics van előtted és egyiket a tóba dobod. Melyiket fogod? Válasz: középső. Előtte kiválasztok magamban egy focimérkőzést és meghatározom, hogy balról jobbra, fentről lefelé mi mit jelent, s hogy bármilyen válasz jön, pontosan tudjam mit jelent. Ebben az esetben a középső jelenti a döntetlent az eredményre.

Kérdések még:
3 labda van előtted, melyik hogy néz ki és mekkora, és melyiket rúgod el? Egy ajtó előtt állsz, amin 3 kulcslyuk van. Az egyik zár nyitja az ajtót és a kulcs nálad van. Melyik zárat választod, hova passzol a kulcs? 3 alma van előtted, hogy néznek ki, hogy helyezkednek el, és melyik az az egy, amelyik nagyon eltér a többitől? Egy mérleg van előtted és mondd el, hogy áll? Egy pénzérmét feldobsz, melyik oldala van felül? 3 teljesen egyforma tojás van előtted, de csak az egyik jó. Melyiket választod? Ha gólokra akarok fogadni, akkor dobókockát képzeltetek el, és azt mondom, hogy amelyik számot képzeletben kidobja, az lesz a meccsen a gólszám. Majd ezt mondom neki: Eldobsz egy dobókockát, milyen számot mutat, mit látsz? Stb. Rengeteg a lehetőség. Akár egy fix emberrel is csinálhatod, vagy több emberrel is váltogatva. Addig csináld, amíg mindketten szívesen részt vesztek benne, és a külső környezet valamint a belső összhangod is jó érzéssel tölt el. Egy ilyen kérdés + válasz maximum fél perc, de a válasz szinte egyből jön. Azért azt tanácsolom, válogassátok meg kivel dolgoztok együtt. (hisz hattok egymásra) Egy teljesen negatív, balszerencsés ember is tökéletes társ/alany, hisz ő a rosszat választja ki automatikusan, ami számodra szintén tökéletes válasz lehet.

2., Ha egyedül végzem a gyakorlatot

Ebben az esetben leviszem magam megváltozott tudatállapotba és elképzelem, ahogy a föld középpontjába gyökerezik a lábam, majd a világ közepéhez kapcsolódok a fejem tetején keresztül, és a tudatomat megnyitom, mint egy csapóajtót. Ezután mintha egy forrás vize alatt állnék, vagy tusolnék, elképzelem, ahogy fentről a fény átjár és kimos belőlem minden negatív dolgot, és a fejem, tudatom, szabad és tiszta és nyitott. Ekkor elvágom a gyökeret és hagyom a föld középpontjába, a lávába esni, majd egyből egy új gyökeret növesztek a lábam ujjaitól a föld közepéig. Amint ez megvan (pár másodperc), a következőt mondom magamban: ”Elrendelem a leolvasást X vs Y meccsre, pontos végeredmény, vagy ki nyer, vagy gólszám, vagy mindkettő rúg-e, stb. Mutassa meg a lehető legjobb, legmegfelelőbb módon – Köszönöm – Megtörtént (3x)” – majd mintha kidobtam volna, nem foglalkozom vele, azaz tudatosan nem várok semmit, nem erőszakolom ki a választ. Valamennyi idő múlva visszatérek ehhez, miközben ebben az állapotban vagyok, és az első gondolat, vagy érzet a testemben, ami jön, azt fogom megjátszani. Ha nem jön semmi, akkor azt a meccset hagyom. Végül bezárom a fejem tetejét és elvágom a gyökerem és kinyitom a szemem. Azt tudni kell, hogy lehet a semmi valakinél jelzés lesz. Ez mindenkinek egy tanulási folyamat. (Az itt levezetett technikát nem csak focira lehet használni, akár lóversenyre is, stb.)

Egy másik, amit még szoktam csinálni, akár az előző bevezetéseként, hangulatot emelek (zene, videó, tánc, stb.) + mozgás energiát használok a szándékhoz. (bármilyen perces tornázás). Az öröm + mozgás az a tánc, csak ezzel az egy dologgal nagyon jó eredményeket értem el másoknál is.

Fontos, hogy ez csak egy rituálé, ami idővel el is hagyható.

error: Content is protected !!