Ha megváltoztatjuk valaki történetét, akkor a viselkedését is meg tudjuk változtatni.

„Könnyű és kellemes életet élek!” Az énkép erősen hat a döntéseinkre és cselekedeteinkre. Kérés előtt aktiváljuk azt az énképet, ami összhangban van a kéréssel, és akkor meg is tesszük. Kis rés az énképen és akkor idővel megváltozik, és ezzel a viselkedésünk is. Kapcsoljunk a meglévő énképhez egy új, de valamilyen módon a régihez kötődő énképet.  A kézzel írt elköteleződés megváltoztatja az agyat. Ha biztonságos, kényelmes körülmények adottak, és vidámak, jókedvűek vagyunk akkor nyitottabbak vagyunk az újdonságra, így a változásra is.

 

A tudatalatti az együtt lejátszódó eseményekről azt hiszi, hogy ok-okozati kapcsolatban vannak. Például ha valaki azt mondja, hogy beugrok a lottózóba és utána találkozzunk XY helyen, és a találkozásnál, ha vidám az a személy, aki a lottózóból jön, akkor a másik tudatalattija egyből összekapcsolja, hogy biztos nyert, és ezt meg is kérdezi.  A tudósok ezt a jelenséget, következtetési hibának nevezik. Kettő leggyakoribb típusa:

-1  Két együtt lejátszódó eseményről azt feltételezzük, hogy ok okozati összefüggés áll fent közöttük. Például ha fáj a fejünk és közben megfogadunk valamit, és elmegy a tipp, akkor azt gondoljuk, hogy a fejfájásnak köze volt a rossz tipphez, egy jelzés volt, hogy ne fogadjunk.

-2  Ha az egyik esemény a másikat követi, akkor az első okozta a másodikat. Például ha valaki fogad egy eseményre és ha elmegy összekapcsolja, hogy azért ment el, mert ő megfogadta. Közben semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Érdemes megemlíteni itt még az elme „horgonyzást”, ami minden szituációban működik. Például ha a lottózóban leülsz kitölteni egy szelvényt és egy nagy 9-es van a falon, még ha nem is figyeled akkor is az az utolsó infó a tudatalattidba és amikor felteszed a kérdést, hogy sok vagy kevés gól lesz, akkor a tudatalattiban az a 9-es befolyásolja azt, ami a tudatos elmédbe jut, azaz több gólra fogsz fogadni és azt hiszed semmi se befolyásolta a döntésed. Ez egy ismert és tanított befolyásolás, hogy előnyhöz jusson az aki használja a másik kárára. Bármivel kapcsolatban használható.


8-14-dik napon napi egyszer, szokás és program összekötése:

– Evés: Ahogyan minden egyes falatot megrágok, megérzésem egyre jobb és jobb lesz, és pontosan tudom értelmezni a jeleket.

– Ivás: Minden egyes nyeléssel elönt a gazdagság érzése és átjár a szerencse.

Elkezdem „betáplálni” magamba az új dolgokat, amiket szeretnék magamévá tenni, miután megtisztítottam magam. Egy ősi ösztönhöz kapcsoljuk az evés-iváshoz, és így alakítunk ki egy nagyon erős szokást, pár nap alatt. Az intuícióra is ráerősítünk, felkészítjük magunkat egy gazdagabb életre, amit testi, – szellemi felkészülés is, nem csak anyagi jellegű.

error: Content is protected !!