„A szerencsés emberek a megérzéseikre hallgatva hoznak sikeres döntéseket!”

Maga a szerencse egy nézőpont egy látásmód, életszemlélet, egy lehetőség, hogy mit veszünk észre az életünkből. Így ez is fejleszthető. Ebben a témában sok kísérletet végeztek, és könyvek is megjelentek. A szerencse és a megérzés kéz a kézben jár.
A lehetőségeket nyugodt, oldott állapotban tudjuk könnyebben észrevenni, mert a stressz, feszültség az elmét beszűkíti és fókuszáltatja, azaz egyre jobban kizárja a külvilágot, és a finom belső jelzéseinket is.

A figyelem és tanulás fejlesztése egyben fejleszti a megérzést és a szerencsét is. Legtöbbünk egész életében csak fókuszál, mintha csak „TVznénk” 24 órában és semmi más nem létezne. Bármit is teszünk az 5+1 (megérzés) érzékszervünkön keresztül egyfolytában kapjuk az információt, amely információk a fókuszálás miatt nem jutnak tudatos szintre, úgymond „elvesznek”. Egyszerűen csak hagyjuk beáramolni, megjelenni a dolgokat egy kellemes, nyugodt állapotban. Mindezt úgy, hogy nem ítélkezünk, hogy ez jó-rossz, mert ezzel csak végtelen vágyakat indítunk az elmében. Egyszerűen csak van és kész. Legyünk nyitottak minden új megtapasztalásra. Akarni és tenni is kell a sikerért, erről szól ez a 30 nap is.

Akár egy tippnél is sok esetben probléma, hogy nem arra gondolunk, ami történt, hanem, hogy mi történhetett volna, azaz úgymond a valóság ellen gondolkodunk. Emlékezzünk rá, hogy mindig magunk miatt csinálunk mindent. És az nem befolyásol, hogy a másik emberek mit csinálnak. A szerencsés biztos a sikerében és boldogan kitart a kudarcokon keresztül is. Kitart, cselekszik és megoldásokat keres. A szerencsések felemelik magukat másokhoz hasonlítva a szituációt, hosszú távon gondolkoznak, és feltételezik a rosszból a jót. Nem rágódnak a múlton, és úgy érzik tudnak tenni valamit, tanulnak hibáikból. Légy fegyelmezett és rugalmas is. A legfontosabb, hogy a megoldásra koncentrálj mindig (ne a problémára), és egyből tegyél is valamit érte.

error: Content is protected !!