A kreativitás az amikor lázadunk, szabályt szegünk, szembe megyünk a hagyományos tudással, gondolkozással. Ha mindenki elfogadja, ahogy tesszük, akkor valami baj van. „ Ha a sportfogadásban valaminek a szakértőjévé válunk, akkor az azt jelenti, hogy mintaszerűen gondolkodunk, ami a kreativitás, nyitottság „elvesztésével” jár.”

Bármilyen nyeremény is rövid időre megdobja az örömszintünk, ám hamarosan megszokjuk és visszasüllyed, már nem okoz örömet. Ezért függhetünk attól is, hogy ritkán és kiszámíthatatlanul nyerünk, mert az öröm érzet ilyenkor sokkal nagyobb. Ettől könnyen függünk is, mert ilyen az elme. A boldogságunkat 40%-ban a napi viselkedésünk, gondolkodásunk befolyásolja. Ugyanakkor a kutatások azt mutatják, ha egy gondolatot elnyomunk egy pozitívval, akkor ez csökkenti a boldogság érzetünket. Az örömérzés és minden más is átmeneti, amíg meg nem szokjuk. Aztán szükséglet lesz, függünk tőle. Ha akár a nyerés, pénz, stb. szavakat a mondatom végére rakom, akkor jobb a megítélése. Mert ha az elejére rakjuk, akkor dicsekvésnek tűnik, ami általában véve negatív tulajdonság. A tudat alatti hitvilágban – A fontos ember középre ül – ezt is használjuk ki, hogy visszahassunk az elménkre, hogy fontosak vagyunk. Az emberekre jobban hat 1 ember tippje, mint sok ember tömeges tippjei, ettől még nem jelenti azt, hogy jobb tipp is. Csak jó tudni, hogy az elménket és választásainak befolyásolja bármely tipp amit látunk.

 

Hogy a hála érzését felidézd, elég csak felidézni azokat a jó dolgokat, amelyek állandóan jelen vannak az életedben. Az ideális jövőkép elképzelése mosolyt csal az arcunkra. Most nézzük a célokat. Célunk legyen konkrét, mérhető és időalapú. Céljainkról beszéljünk ismerőseinknek, családtagjainknak. Így maga a cél kijelentése mások előtt motiválttá tesz abban, hogy elérjük a céljainkat.

Hogyan válhat jobbá az életünk, ha elértük a célunkat? Milyen előnyökkel jár a cél elérése? – írd le a válaszokat.

Határozzunk meg közbülső célokat, melyek elérésekor jutalmazzuk meg magunkat. És ez az örömszerzés, az eredményesség érzetét kelti bennünk. A cél terveit, előnyeit, jutalmakat öntsük formába, azaz írjuk le, és rakjuk ki olyan helyre a lakásba, ahol naponta találkozunk vele, mint például tükör, ajtó, stb. Növények vagy a természetben a séta növeli a nyugalmunkat, és ezáltal a kreativitást is. A zöld szín látványa jóérzéssel tölt el. Kerüld az összehasonlítást egy zsenivel, jóssal, stb., mert ha túl magasra rakjuk a lécet elbátortalanodunk, motivációnk csökken és nem is erőltetjük magunkat, azaz nem próbálkozunk.


8-14-dik napon napi egyszer, szokás és program összekötése:

– Evés: Ahogyan minden egyes falatot megrágok, megérzésem egyre jobb és jobb lesz, és pontosan tudom értelmezni a jeleket.

– Ivás: Minden egyes nyeléssel elönt a gazdagság érzése és átjár a szerencse.

Elkezdem „betáplálni” magamba az új dolgokat, amiket szeretnék magamévá tenni, miután megtisztítottam magam. Egy ősi ösztönhöz kapcsoljuk az evés-iváshoz, és így alakítunk ki egy nagyon erős szokást, pár nap alatt. Az intuícióra is ráerősítünk, felkészítjük magunkat egy gazdagabb életre, amit testi, – szellemi felkészülés is, nem csak anyagi jellegű.

error: Content is protected !!