A „szabvány” megérző szöveg első használata és az első megérzés megtapasztalása.

Bármilyen félelem és negatív érzés, érzet, gátol az eredményben, így egy gyors testi – lelki tisztítás előtte még. Fontos a környezet és a jó közérzet. Elég ha elképzeljük, felidézzük a környezetet ahol jól érezzük magunkat, képek, zene,stb. is segíthet ebben. Mindenki keresse meg a saját helyét erre. Saját biztonságos hely felidézése, érzése.

Gyakorlat előtt:

A sportfogadásban amint elkezdünk gondolkodni, utánanézni, hogy a legjobbat kiválasszuk, elveszik a képesség, ösztönösség a megérzésre. Amint darabokra szedünk valamit, a lényeg vész el. Ha arra kényszerítjük az elménk, hogy tovább gondolkozzon, mint ami kényelmes lenne neki, akkor leblokkol. Ha ettől meg akarjuk óvni magunkat, kerüljük el a döntéseink túlbonyolítását. Ráadásul szembesülünk az adatbőség zavarával, ami az elmére negatívan hat. A fogadásainknál kerüljük el az adatbőséget, mert csak az elménket zavarjuk vele össze.

”Az orvosok sokkal jobb döntéseket hoznának, ha kevesebbet tudnának a betegeikről. Ha fogalmuk se lenne a beteg neméről és bőrszínéről. Az orvosoknál általános nézet, hogy élet-halál kérdésében a döntés mindig bonyolult. Minél több információt kaptak, annál biztosabbak voltak, hogy helyesen döntöttek, és ez egyre kevésbé egyezett a döntés helyességével. A szükségesnél sokkal több infót gyűjtenek be és vesznek figyelembe, mert ettől magabiztosabbnak érzik magukat. Éppen ez a magabiztossági igény rontja le a döntéseik pontosságát. forrás(1996,Cook County Hospital, Brendan Reilly kísérlete,  és a Lee Goldman algoritmus) A sportfogadásra nézve nagyon jól szemléleti a helyzetet. Minél több infót gyűjtünk, annál biztosabbnak érezzük a tippet és a hibás következtetés miatt annál nagyobb összeget is rakunk rá. Mindeközben az agyunk túltöltésével a megérzést kizárjuk.

 

7.nap hanganyag - MP3 letöltése

Gyakorlat után:

Önmagában sem az elemző, sem az intuitív gondolkodás nem jó vagy rossz. Talán inkább hibás használatról beszélhetünk, ha valamelyiket az ember nem a megfelelő helyzetben, és körülmények között használja. Mindenki életében van rengeteg olyan helyzet, amikor felesleges intuitívan gondolkozni, és van olyan helyzet is ahol nem az elemző gondolkodás a leghatékonyabb.

Az elménkkel mindent elemeire bontunk és elemzünk, de szintetizálni, az egészet egészként látni már nem vagyunk képesek. Mintha maga a folyamat csóválná a döntéshozót, és nem fordítva.

Egy kis gyakorlat:

Ha mosolyogsz, boldogabb leszel. (20 másodperc mosoly csökkenti a pulzust és nyugodtabbá tesz) Az ének és tánc is jó kedvet okoz. A hosszú lépések + a felszegett fej + a karlóbálás, boldogság érzést fokozza.  Kihúzod magad, magabiztosabbnak érzed magad. A testtartás nagy hatással van az önbecsülésünkre. Szokatlan dolgot csinálsz, akkor jobban odafigyelsz rá.(kézcsere és úgy töltöd ki a szelvényt, elforgatod, stb.) A viselkedésünk a változásunk egyik akadálya. A változáshoz tégy olyat, amit azelőtt sose tettél, amitől kényelmetlenül érzed magad, de ártalmatlan.(pl. kézcsere evésnél, X-elésnél, stb.) Ha úgy érzed, hogy halogatsz valamit, akkor csak kezdj bele és tégy úgy, mintha érdekelne.

Csináljunk valami mást. Pl. Nézz meg egy olyan műsort, amilyet még nem láttál. Vagy új stílusú zene, vagy nézz meg egy olyan hírportált, amit még sose láttál. Menj másik úton munkába. Egy új étel, kiállítás, múzeum, színház, stb. Vásárolj egy olyan boltba ahol még sose jártál. Nézz meg egy filmet, ami nem a te stílusod. Stb.

A következő mondatokat pontozd 1-5-ig és írd is le a pontokat, ahol az 1 a nem igaz, az 5 az igaz. Rosszkedvű vagyok. Erőszakos vagyok. Én központú vagyok. Kritikus vagyok másokkal. Türelmetlen vagyok. Rendetlen vagyok. Érett vagyok. Fukar vagyok. Titkolózó vagyok. Nem vagyok kreatív.

Néhány naponta válassz ki a 4-5 pontosok közül egyet és pár napig csináld az ellenkezőjét. Pld. ha sokat kritizálsz, akkor dicsérd meg az embereket pár napig, majd válts. Ha fukar vagy, légy nagylelkű pár napig. Ha rendetlen, tarts rendet magad körül pár napig, stb.


Elsőtől a hetedik napig, naponta egyszer, szokás és program összekötése:

– Felkelés: Cselekszem, hogy létrehozzam és fenntartsam intuíciós képességem.

  Reggeli pisilés (nyomás nélkül, test ellazítva): Elengedem az összes negatív dolgot a testemből és elmémből is.

Ez cselekvésre ösztönöz, azaz hogy csináld, amibe kezdtél és kimozdít onnan ahol vagy éppen. És a tisztulásra, hogy felkészülj az új életedre és be is engedd az új dolgot majd.

error: Content is protected !!