Az emberek nem veszik észre, ami ott van előttük. Például a moziban, ha a vászon előtt elmegy valaki, azt a nézők többsége észre se veszi, azaz a tudatunk beszűkül.  Bárhol, bármikor is csinálunk valamit, törekedjünk a nyitottságra, teljes figyelemre és az összpontosításra, az összes bejövő információra. A megérzés bárhogy jöhet, a saját jeleit mindenkinek magának kell felfedeznie. És mindegy, hogy tippelésről van szó, vagy az élet más területéről.

Az elvárás előidézi az elvárt dolgot. Azaz ha valakinek azt mondjuk, aludjon egy házban ahol szellemek vannak, akkor előfeszítjük az elméjét és különös dolgokat fog tapasztalni éjjel. Mindegy hogy van e ott valami vagy sem. Ezért legyünk nyitottak, vidámak a tipp eredményét illetően, hogy úgy lesz, ahogy mi raktuk. Az agy nem tudja mi a valóság és a képzelet, ezért ha már a nyertes tippet képzeljük el, szinte észrevétlenül tudtunk nélkül megjelenhet a mosoly az arcunkon és egyéb jó érzések a testünkben.

 

Minden komolyabb kutatásban már dupla vak kísérletet alkalmaznak. Ugyanis a tesztelő öntudatlanul is befolyásolja a kísérlet alanyait. Pl. ha a tanárnak azt mondják ezek különleges, válogatott gyerekek, akkor az egész osztály jobb eredményeket ér el, csak azzal, hogy a tanárnak ezt mondták, azaz egy embernek. Vagy az útvesztő kísérletben azt mondják a kutatóknak, hogy ezek különleges, válogatott patkányok, akkor az átlagos patkányok is sokkal jobban teljesítenek. Mi esetünkben ez annyit jelent, hogy a tippelő tudat alatti beállítottsága nagymértékben hat az esemény kiválasztására, a játékosokra és így az eredményeikre is.

Egy pár csoportkísérlet és eredményeik következnek a sportfogadással kapcsolatban. Ha egy bizonyos számú ember mond egy tippet (öten), akkor a 6. is ugyan azt fogja mondani, még ha azt is érzi, hogy rossz a tipp. Ez az összetartozás ösztöne, mind együtt vagyunk. Az önigazolás pszichológiájában az emberek lenyűgözően képesek kimagyarázni a nyilvánvalót, ahelyett, hogy megváltoztatnák a korábbi elképzelésüket. pld – „Már döntöttem, ne zavarjatok össze a tényekkel!” – ez a mondat sértetlenül óvja meg a hitünket, bármilyen támadással szemben is. Például kulcs emberek hiányoznak, de mégis kitartok a tipp mellett.(ez csak az agyalás, elemzés, stb-re vonatkozik és főleg csoportban, a tiszta egyéni megérzésre nem vonatkozik) Egy érdekes csoport önigazolás még, hogy mások meggyőzése által győzöm meg magamat, mert amit sokan hisznek, abban kell is lenni valaminek. Minél többen rakják a tippet annál jobban meggyőzzük magunkat, hogy akkor ez biztos jó tipp.


8-14-dik napon napi egyszer, szokás és program összekötése:

– Evés: Ahogyan minden egyes falatot megrágok, megérzésem egyre jobb és jobb lesz, és pontosan tudom értelmezni a jeleket.

– Ivás: Minden egyes nyeléssel elönt a gazdagság érzése és átjár a szerencse.

Elkezdem „betáplálni” magamba az új dolgokat, amiket szeretnék magamévá tenni, miután megtisztítottam magam. Egy ősi ösztönhöz kapcsoljuk az evés-iváshoz, és így alakítunk ki egy nagyon erős szokást, pár nap alatt. Az intuícióra is ráerősítünk, felkészítjük magunkat egy gazdagabb életre, amit testi, – szellemi felkészülés is, nem csak anyagi jellegű.

error: Content is protected !!