Gyors levitel és a haladó gyakorlat beprogramozása.

Gondolataink és érzelmeink befolyásolják a cselekedeteinket, de a cselekedeteink is befolyásolják a gondolatainkat és érzelmeinket. Ami ismerős az nyugtatólag hat ránk, de egy idő múlva unalmassá is válik. Ez az élet minden területére igaz, ezért egy kis kiszámíthatatlanság, az unalmasság ellen hat. Bizonyos kutatások szerint a pozitív megjegyzéseknek az életünkben a negatívakhoz képest 5:1 arányában kell lenni minimum, ide beletartozik, amit magunk felé teszünk és mások felénk.

 

10.nap hanganyag - MP3 letöltése

Kitérnék a csoportos tippmeghatározásra. A csoport mindig szélsőséges döntést hoz, és mindegy, hogy ez pozitív vagy negatív. Csoportban máshogy működik az elme és ezért én ezt nem tanácsolom. Azt hisszük, ha más is azt gondolja, akkor erősebb a tipp, vagy jobb, és csoportban nem rakunk bele annyi energiát, mintha magunk lennék, hisz ott van a többi ember is. Ettől függetlenül, ha valaki azt jobbnak érzi, akkor úgyis azt fogja csinálni. Érdekes dolog az embereknél, hogy ha tippelnek (az élet más területeire is igaz), akkor azt bánják meg, amit nem tettek meg, amit megtettek azt nem. Pl. ha a hazai focicsapatra teszünk és 1-1 lesz, akkor azt bánjuk, hogy miért nem a döntetlenre raktunk vagy arra, hogy mindkét csapat lő gólt, azaz nem az eredeti tippünk bánjuk meg!!!

Kutatások vizsgálták magát az emberi hazugságot is. Aki hazudik, úgy tesz mintha erősen gondolkozna, kevésbé gesztikulálnak, gyakori a szünet és többet haboznak, témát vált vagy kérdéssel válaszol, személytelen a stílusa és kerüli az egyenes beszédet. Az iskolában vagy az életben is a helyes válasz, amit tudunk az gyorsan jön, azon gondolkodunk sokat amit nem tudunk. Ugyanakkor egy másik elmekutatás azt bizonyította be, hogy minél több az információ, azaz minél több dolgon kellene gondolkoznunk és választanunk, annál biztosabb, hogy nem jól választunk, sőt irracionális választás születik, hogy az elmében ez a túltöltés minél hamarabb megszűnjön. Maga a megérzés pillanatok kérdése, ezt is kutatták és bizonyították. Összefoglalva ezek mind tudat alatti minták, amik hatnak ránk és befolyásolják döntéseinket, azaz ha sokat gondolkodunk akkor lehet, hogy azt mondom nem tudom, és lehet valamit hazudok magamnak, ami ráadásul irracionális döntés is egyben. Ráadásul mivel gondolatban történik mindez, így számon se kérhető, azt belénk nevelik az iskolában, hogy ami már le van írva azt számon is kérhetik.

Bármi olyan történik, ami valamilyen erőfeszítés eredménye, azt dicsérjük meg. Magunkat és másokat is. Ha naponta több ilyen van akkor többször is. Most keress 3 olyan dolgot, amiért hálás vagy az életben, írd is le. Bármikor ha olyan dolog történik érezd a hálát magadban, magadért, hisz magadnak köszönheted.  Akár minden hétvégén leírhatsz pár olyan dolgot a hétből, amikor jól mentek a dolgok. És tudd, hogy a zöld szín, a növények ősidők óta hatnak az emberre, mégpedig megnyugtatják az elmét.

Egy kicsit képzelődjünk megint. Képzeld el magad, ahogy mások látnak majd. Mit mondana barátunk, jó ismerősünk a tippelési teljesítményünkről? Csak képzeld el.


8-14-dik napon napi egyszer, szokás és program összekötése:

– Evés: Ahogyan minden egyes falatot megrágok, megérzésem egyre jobb és jobb lesz, és pontosan tudom értelmezni a jeleket.

– Ivás: Minden egyes nyeléssel elönt a gazdagság érzése és átjár a szerencse.

Elkezdem „betáplálni” magamba az új dolgokat, amiket szeretnék magamévá tenni, miután megtisztítottam magam. Egy ősi ösztönhöz kapcsoljuk az evés-iváshoz, és így alakítunk ki egy nagyon erős szokást, pár nap alatt. Az intuícióra is ráerősítünk, felkészítjük magunkat egy gazdagabb életre, amit testi, – szellemi felkészülés is, nem csak anyagi jellegű.

error: Content is protected !!